Ghid complet privind contabilitatea si obligatiile fiscale ale unui ONG!


CADOU: CD-ul Formularele obligatorii pentru Departamentul de Contabilitate, conforme cu OMFP 2634/2015!Aflati totul despre:

Cum se tine in mod corect contabilitatea unui ONG
Ce taxe, impozite si contributii sociale trebuie sa plateasca un ONG                                  
Care sunt obligatiile privind casele de marcat electronice
Ce facilitati fiscale are un ONG etc.


Explicatii complete si 100% profesioniste,
insotite de studii de caz elocvente,in lucrarea
Contabilitatea si Fiscalitatea Organizatiilor Non-Profit!

 

Stimate coleg contabil,


Iata o lucrare care va este absolut indispensabila daca sunteti implicat in gestionarea activitatii unei asociatii, fundatii, organizatii patronale sau sindicale, camere de comert si industrie, a unui cult religios sau partid politic!

Contabilitatea si Fiscalitatea Organizatiilor Non-Profit este, intr-adevar, un ghid vital pentru dvs. si asta deoarece va ofera toate informatiile legate de tinerea contabilitatii, intocmirea situatiilor financiare anuale, obligatiile fiscale ce va revin –  chestiuni foarte sensibile, dat fiind ca in cazul ONG-urilor reglementarile difera substantial fata de cele ale societatilor comerciale.

Acest ghid explica in detaliu prevederile principalului act normativ in domeniu, Ordinul 1969/2007 privind aprobarea reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial (act modificat recent prin Ordinul 939/2015) si lamureste fiecare aspect legat de taxele, impozitele si contributiile pe care trebuie sa le platiti:

    • impozit pe profit
    • taxa pe valoare adaugata
    • impozit pe venit
    • contributii sociale datorate pentru personalul angajat, pentru membrii consiliilor, comitetelor, comisiilor, pentru persoanele alese in organele de conducere
    • baza legala
    • exemple de calcul
    • modele de declaratii s.a.
 


Extras din ghid:

Prevederi speciale privind
impozitul pe profit in cazul ONG-urilor


Art.15 din Codul fiscal spune ca organizatiile non-profit, organizatiile sindicale si organizatiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru anumite tipuri de venituri, precum si pentru venituri realizate pana la nivelul echivalentului in lei a 15.000 de euro, intr-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale scutite de la plata impozitului pe profit.

Este doar un exemplu care in practica naste o multitudine situatii sensibile. Pe CD-ul Contabilitatea si Fiscalitatea Organizatiilor Non-Profit gasiti detaliate toate situatiile de acest gen cu care va puteti intalni, impreuna cu solutiile aferente.

Iata o serie de probleme semnalate
de colegi de-ai dvs. de la alte ONG-uri:

 1. Intrebare: O societate doreste sa sponsorizeze sau sa doneze o suma catre o asociatie sportiva. Care sunt implicatiile în cazul donatiei, cât si al sponsorizarii (ce acte trebuie întocmite, care este monografia contabila pentru fiecare situatie)?
 2. Intrebare: O scoala privata isi desfasoara activitatea efectiva într-un spatiu închiriat si care detine in proprietate un apartament unde se desfasoara activitati administrative - contabilitate, arhivare. Dat fiind ca in apartament este doar activitate administrativa scoala intra sub incidenta acestor schimbari in sensul unei obligativitati la plata si declarare?
 3. Intrebare: O societate cu activitati fara scop patrimonial are si doua activitati economice. Pentru acestea trebuie sa declare activitatile economice, sa obtina cod fiscal pentru activitati economice si sa intocmeasca decont de TVA?
 4. Intrebare: O asociatie non-profit care nu desfasoara activitati economice si nu este înregistrata in scop de TVA primeste un serviciu din alt stat membru UE. Serviciul se refera la implementarea standardelor ISO 9001.
  Factura emisa de prestatorul de serviciu din alt stat membru (Germania) trebuie sa fie cu sau fara TVA? Cine este obligat la plata TVA?


Gasiti raspunsurile detaliate, profesioniste si solid argumentate in lucrarea Contabilitatea si Fiscalitatea Organizatiilor Non-Profit.

Din cuprinsul CD-ului:

 • Constituirea organizatiilor non-profit, cote de participare, organizarea contabilitatii, obtinerea statutului de utilitate publica
 • Inregistrarea in contabilitate a cheltuielilor cu constituirea organizatiilor non-profit
 • Contabilitatea imobilizarilor
 • Contabilitatea stocurilor
 • Contabilitatea operatiunilor cu tertii
 • Subventii si fonduri nerambursabile, imprumuturi
 • Repartizarea rezultatului. Constituirea si utilizarea fondurilor special
 • Impozitare, situatii financiare, depunerea si verificarea situatiilor financiare anuale
 • Activitati economice desfasurate de ONG
 • Contabilitatea unitatilor de cult
 • Planul de conturi general si functiunea conturilor
 • Intreprinderile sociale – recunoastere, facilitati si obligatii. Legea nr. 219/2015
 • Activitatea de teatru desfasurata de un ONG
 • Accesarea fondurilor europene
 • Inregistrarea unei Organizatii Non-Profit drept platitoare de impozit pe profit
 • Venituri din drepturi de autor obtinute de catre un pastor
 • Infiintare camin de batrani
“Contabilitatea si Fiscalitatea
Organizatiilor
Non-Profit” va ofera:

 • Inregistrari si monografii contabile pentru toate tipurile de ONG-uri
 • Sfaturi practice de aplicare corecta a reglementarilor privind contabilitatea ONG-urilor
 • Spete din activitatea contabila de zi cu zi si modul exact de rezolvare
 • Informatii valoroase despre:

              - taxe, impozite si contributii sociale datorate de persoanele juridice de drept privat fara scop patrimonial
              - obligatii privind casele de marcat electronice fiscale
               - facilitati fiscale


Iata cateva intrebari la care puteti gasi raspunsul in cadrul lucrarii:

Veniturile realizate din cazarea studentilor sunt deductibile sau nedeductibile din punct de vedere al impozitului pe profit?
Din punct de vedere legal, o asociatie non-profit (ONG) poate imprumuta sume de bani de la membrii fondatori sau organele de conducere (presedinte)? Ce documente se intocmesc in acest sens si in ce cont se pot inregistra acest imprumuturi (monografie contabila)?
Un ONG (cu autorizatie pentru unitate protejata) poate accesa fonduri europene? Care sunt pasii?
Un salariat angajat cu CIM ca pastor la un ONG are contract pentru drepturi de autor pentru predicile sustinute la un alt ONG. Este legal sa aiba contract pentru drepturi de autor pentru predici? Daca da, ce taxe si impozite trebuie retinute si ce declaratii se depun pentru aceste drepturi de autor?
Un ONG poate fi sustinut si prin cotizatii ale membrilor. Ce înseamna acest lucru si cum trebuie procedat pentru a avea parte de acest fel de sustinere, care ar fi procedura?
Daca ONG-ul efectueaza servicii in UE si tine seminarii intr-o tara din UE trebuie inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari? Dar daca ONG-ul achizitioneaza servicii de la o persoana inregistrata intr-o tara din UE pentru tinerea unui seminar legat de psihologie in Romania trebuie ca ONG-ul sa se inregistreze in registrul operatorilor intracomunitari? Ce obligatii sunt?
In vederea strangerii fondurilor se organizeaza diverse evenimente (de exemplu: alergare in parc, unde oamenii vin si doneaza sume de bani). La sfarsitul evenimentului suma stransa este dedusa in banca drept donatie. Ce documente trebuie sa existe? Trebuie emisa o chitanta pentru a inregistra banii in Registrul de casa si dupa depunerea in banca?


Achizitionati CD-ul “Contabilitatea si Fiscalitatea
Organizatiilor Non-Profit” si beneficiati de:


1) Lucrarea de baza in format electronic, pe CD, cu peste 350 de pagini de informatie vitala in activitatea dvs!

2) Serviciu de actualizare a continutului la fiecare 3 luni
CD-ul are incorporat un soft special care permite actualizarea continutului prin simpla lui introducere in calculator. Nu va trebuie decat o conexiune la Internet! In felul acesta, informatia se actualizeaza, iar dvs. primiti rapid noutatile cu care trebuie sa tineti pasul.

Subiecte tratate in actualizare:
Venituri neimpozabile incepand cu anul 2016
ONG. Decont 300. Monografie contabila
Inregistrare manopera si materiale primite gratuit de catre un ONG pentru realizarea unei imobilizari
Cheltuieli efectuate de un ONG pentru desfasurarea obiectului de activitate

3) Acces la lucrarea in platforma RSPRO.ro unde puteti vedea gratuit lucrarea in format pdf (este suficient sa aveti conexiune la Internet)

4) Consultanta de specialitate GRATUITA
Daca optati pentru varianta de CD cu consultanta inclusa, pe parcursul unui an puteti adresa 12 intrebari, urmand sa primiti raspunsul de specialitate in maximum 48 de ore.


CADOU suplimentar pentru dvs.!
La achizitionarea lucrarii primiti GRATUIT CD-ul   Formularele obligatorii pentru Departamentul de Contabilitate, conforme cu OMFP 2634/2015! 

Ce contine acest CD:
Modele de documente financiar-contabile gata de printat (acestea pot fi si editate)
Nomenclatorul documentelor financiar-contabile de care aveti nevoie in activitatea dvs. zilnica. Le regasiti usor deoarece acestea sunt impartite pe categorii de activitati: productie, incasari si plati, achizitii, vanzari, dreptul de personal, deplasari interne si externe, donatii acordate
Recomandari de intocmire si utilizare a documentelor mentionata mai sus
Prevederi legislative explicate in detaliu: pastrarea si arhivarea documentelor, arhivarea electronica, corectarea si reconstituirea documentelor
Comandati chiar acum!

Retineti, nelamuririle dvs. privind contabilitatea si obligatiile fiscale ale unui ONG pot fi solutionate rapid, usor si ieftin, cu ajutorul CD-ului Contabilitatea si Fiscalitatea Organizatiilor Non-Profit! Pret: 365 de lei + 5% TVA = 383,25 lei. Expediere prin curier la sediul organizatiei dvs., plata curierului, la livrare.

Atentie! Greselile sunt nu numai costisitoare, ci si periculoase.
De ce sa riscati, cand solutia (foarte simpla si perfect la indemana) e pe randul de mai jos?
 

Cu stima,


Madalina Pruteanu
Coordonator oferta
Divizia Fiscalitate-Contabilitate
Grupul romano-german de informatii specializate Rentrop & StratonP.S. Desigur, beneficiati de GARANTIE integrala timp de 90 de zile! In acest interval, puteti returna oricand produsul, in ambalajul nedeteriorat, pe adresa Ghiseul extern 3, O.P. 39 sector 3 Bucuresti. Veti primi integral suma achitata, fara absolut nicio intrebare din partea noastra.

M.B.

* CD-ul "Contabilitatea si fiscalitatea organizatiilor non-profit" ruleaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10.
** Acest CD poate beneficia de maximum 3 activari. Cerinte hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Utilizati o conexiune de internet pe calculatorul pe care este instalat.


Formular de comanda

Recomandati prietenilor acest produs prin apasarea butonului
Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE! Doar in luna ianuarie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau Fan Courier.

Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!

Bifati produsele dorite:


Persoanele care au comandat produsul CD Contabilitatea si Fiscalitatea Organizatiilor Non-profit (CADOU: CD-ul Formularele obligatorii pentru Departamentul de Contabilitate) au fost interesate si de:


Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Nota de informare!

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Pro, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSPRO.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.